Casa de moda Givenchy renunta la show-urile couture pentru cele exclusiviste

22.06.2010

Casa de moda Givenchy a anuntat ca va renunta la show-urile couture de catwalk in favoarea unor prezentari mai speciale si mai exclusiviste. Publicul trebuie sa simta si sa atinga momentul couture, este de parere designerul casei Givenchy, Riccardo Tisci.

Astfel, colectia va fi redusa la doar zece tinute ce urmeaza a fi prezentate la Palatul Vendome din Paris, potrivit declaratiilor facute de Riccardo Tisci, citat de The One.

"Vreau sa transform evenimentul couture in ceva mult mai special decat este acum, pentru a nu mai fi decat un alt show de catwalk. Vreau ca oamenii sa poata simti momentul couture, sa-l vada, sa-l atinga", a declarat Tisci.

Decizia de retragere din show-urile de catwalk  nu inseamna o micsorare a costurilor, noul tip de prezentare urmand sa coste cu circa 35% mai mult decat cel traditional.

Tisci a mai dezvaluit ca viitoarele colectii vor fi facute publice tot la salonul couture al casei de moda Givenchy, subliniind ca dupa criza, va incepe o noua era pentru creatie.

"Dupa criza, incepe mereu o noua era. Va fi un moment propice pentru creatie. In ceea ce priveste domeniul couture, acesta va redeveni foarte exclusivist.", a aratat Tisci, citat de The One.


Iata cateva creatii din colectia primavara-vara 2010:


 

Sursa: Ilinca Teodosiu

Citeste si despre: moda, Givenchy, casa de moda, colectii 2011, Riccardo Tisci, creatii de moda, couture
Mondo News - Ultima ora:
Inchide