Concubina regelui, Dong Yi - Afla totul despre serialul coreean marca MBC. Vezi video

15.03.2011

 

Legendele palatului: Concubina regelui este un serial marca MBC, productia sud-coreeana fiind realizata foarte recent, respectiv in anul 2010. Serialul debuteaza pe 16 martie, dupa ce, cu o zi inainte, se difuzeaza ultimul episod al indragitei productii Legendele palatului: printul Jumong. O alta veste buna pentru fanii serialelor coreene de la TVR 1 este programarea a doua episoade din noua serie in fiecare zi, de luni pana vineri, de la orele 18.30, respectiv 19.10. 
 
Povestea din Legendele palatului: Concubina regelui se cladeste pe viata tumultoasa a doamnei Choi Sook-bin, nascuta intr-o familie de clasa medie si ajunsa la Palat, unde s-a impus rapid drept concubina Regelui Sook-jong. Serialul descrie, de asemenea, viata fiului ei, nascut in urma legaturii cu Regele, si evolutia lui spre statutul de viitor rege. Lady Choi Sook-bin manipuleaza din umbra jocurile politice de la Curte, pentru a supravietui si a-si proteja fiul, caruia ii ofera o educatie aleasa si foarte stricta. 

AFLA AICI DETALII DESPRE DONG YI SI VEZI CELE MAI FRUMOASE SECVENTE DIN SERIAL
 
Serialul poarta semnatura regizorului Lee Byeong-hoon, cel care a regizat si productii precum Giuvaerul palatului sau Furtuna la palat, ambele difuzate de TVR 1 in 2009. Cele 60 de episoade ale noului serial vor putea fi urmarite si in reluare, de luni pana vineri, de la orele 12.40, respectiv 13.20. 

Serialele sud-coreene la TVR 1
 
Legendele palatului: Concubina regelui este cea de-a saptea productie sud-coreeana pe care TVR 1 o ofera telespectatorilor sai. Seria a inceput cu Giuvaerul palatului (din 23.07.2009), urmat de Furtuna la palat (din 13.10.2009) si de Secretele de la palat (din 5.02.2010); pe durata verii 2010, TVR 1 a transmis, in reluare, serialul Giuvaerul palatului, iar din 2.08.2010 Cronicile frumoasei luptatoare; din 20.08.2010 a inceput Legendele palatului: doctorul Hur Jun, urmat, din 22.11.2010, de Legendele palatului: printul Jumong, al carui ultim episod poate fi urmarit pe 15 martie.
 
Audiente
 
Cel mai recent difuzat dintre serialele coreene la TVR 1 a fost si cel care a inregistrat cea mai mare audienta de pana acum: aproape 500.000 de telespectatori din mediul urban urmaresc zilnic Legendele palatului: printul Jumong, productia avand un rating* mediu de 4,3% si o cota medie de piata** de 10,7% (serialul se afla in difuzare la data analizei). El este urmat de Secretele de la palat (care a inregistrat un rating mediu urban de 3,9% si o cota medie de piata de 10,9%) si de Furtuna la palat (3,4% rating mediu, respectiv 9,6% cota medie de piata, la nivel urban). 
 
*Rating (RTG%) reprezinta numarul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzata de o statie TV. Ratingul poate fi exprimat in cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat. 
 
**Cota de piata (Market Share – SHR%) reprezinta raportul procentual dintre numarul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o statie TV si numarul mediu de telespectatori de pe toate statiile TV, calculat pentru acelasi interval orar (sau emisiune).
 

Sursa: Ilinca Teodosiu

Citeste si despre: seriale coreene, Dong Yi, Legendele palatului - Concubina regelui, Concubina regelui, filme coreene
Mondo News - Ultima ora:
Inchide