Esti viitoare mireasa? Afla cu ce te va ajuta acordul ACTA

01.02.2012

Odata cu intrarea in vigoare a acordului ACTA, miresele vor putea cumpara de pe internet doar produse originale. In momentul de fata, piata de profil este invadata de marfuri contrafacute, alegerea unei rochii de mireasa de autor fiind de cele mai multe ori sub semnul intrebarii. Practic, documentul va intari dreptul la proprietate intelectuala inclusiv asupra comertului electronic. Iar viitoarele miresici sunt doar un segment din calupul de clienti care isi vor putea cumpara mai sigur produse de pe internet.

Nu putine au fost cazurile in care miresele au comandat pe internet o rochie de designer si s-au trezit acasa cu un fals. Odata cu noul tratat, comerciantii de marfuri contrafacute se vor gandi de doua ori daca isi vor face sau nu reclama pe internet, situatie care le-ar putea pune in pericol afacerea propriu-zisa.

ACTA va sanctiona toate produsele contrafacute, va interzice si va penaliza orice aparitie a unui material contraventional la marfuri contrafacute, in felul acesta pretul platit fiind direct-proportional cu calitatea si marca. Astfel, daca va intra in vigoare acordul ACTA, promovarea produselor si serviciilor destinate viitorilor miri vor fi mult mai sigure! 

Ce prevede ACTA

Prevederile ACTA vizeaza masuri comune de lupta impotriva pirateriei si a comercializarii produselor contrafacte. Astfel, internetul va fi verificat pentru a se afla daca intreg continutul este licentiat!

Textul acordului, plin de termeni de specialitate, este greu de inteles pentru cei care nu sunt specialisti in domeniu. Intr-o prezentare simplificata a acestui acord, Comisia Europeana spune ca documentul "garanteaza cetatenilor din intreaga lume posibilitatea de a continua sa faca schimb de materiale si informatii nepiratate prin intermediul internetului".
 
"ACTA nu restrictioneaza libertatea de utilizare a internetului. ACTA nu va cenzura si nu va inchide site-uri web", mai scrie CE, precizand ca documentul permite "lupta impotriva criminalitatii organizate in cazul furturilor de proprietate intelectuala, care aduc prejudicii inovarii, concurentei loiale si ne distrug locurile de munca".
 
Comisia mai da asigurari, pe site-ul sau, ca "ACTA nu are legatura cu modul in care folosim internetul in viata de zi cu zi" si ca documentul nu va permite verificarea sau monitorizarea calculatoarelor si a telefoanelor.

Foto: Rochie de mireasa by Cristallini vezi aici colectia integrala

Vezi aici ce cred romanii despre ACTA. Vezi si documentul

Sursa: Andreea Tatomir

Citeste si despre: rochii de mireasa, mireasa, ACTA, decoratiuni de nunta
Mondo News - Ultima ora:
Inchide