H&M isi deschide primul magazin din Romania in primavara anului viitor

24.06.2010


Suedezii H&M, care se ocupa cu designul si vanzarea de articole vestimentare, vor deschide primul magazin din Romania in primavara anului viitor. Magazinul va fi deschis la Bucuresti, simultan cu cel din Croatia. "Croatia si Romania vor deveni noi piete in portofoliul H&M, cu inaugurari la Zagreb si Bucuresti in primavara lui 2011", precizeaza compania. 

Magazinul H&M ar putea fi situat in centrul comercial ParkLake Plaza, care urmeaza sa fie dezvoltat pe locul fostei baze sportive "Spartac" din Parcul IOR din cartierul Titan din Bucuresti, potrivit Mediafax. "Negociem aducerea H&M in proiectul ParkLake. Le-a placut proiectul, dar nu am semnat inca nimic cu ei, dar la nivelul unei astfel de companii nu se arunca cu vorbe", a declarat directorul general al Cushman&Wakefield, Razvan Gheorghe, care se ocupa in exclusivitate de inchirierea spatiilor din centrul comercial. 

Compania H&M a fost fondata in 1947 in Vasteras, Suedia, de catre Erling Persson si a avut initial, ca obiect de activitate, vanzarea de articole vestimentare pentru femei. Pe atunci se numea "Hennes", echivalentul in limba suedeza pentru "al ei". In anul 1968 brandul s-a diversificat si pe productia de haine pentru barbati. Numele companiei a devenit Hennes&Mauritz, care, mai tarziu, s-a redus la abrevierile H&M.

Primul magazin al brandului s-a deschis in afara Suediei, in Norvegia, in 1964. In primul semestru din 2010, vanzarile H&M au crescut cu 3,9%, la 51,88 miliarde coroane suedeze (5,4 miliarde euro), de la 49,83 miliarde coroane in perioada similara a anului trecut. Profitul net al companiei a urcat cu 32,2%, de la 6,77 miliarde coroane la 8,95 miliarde coroane (939,3 milioane euro), potrivit datelor prezentate de companie.

Sursa: Diana Condescu

Citeste si despre: colectii 2011, H&M, magazin H&M romania, H&M Bucuresti, Hennes&Mauritz, Suedia, design, costume barbati
Mondo News - Ultima ora:
Inchide