HOTWEEK.RO: GROOVE ON, un proiect de cercetare etnografica initiat de Joe si Mari in satele izolate din Apuseni

08.06.2015

Joe şi Mari sunt doi tineri care au lăsat Bucureştiul pentru a începe un proiect de cercetare etnografică în cele mai izolate sate din Munţii Apuseni. Ei sunt GROOVE ON şi au plecat în căutare de cântece vechi, de meşteşuguri şi de tradiţii. Joe şi Mari au dezvoltat un proiect naţional de cercetare etnografică, care se va materializa la final într-o colecţie de folclor românesc, scriu cei de la HotWeek.ro, care au realizat un amplu interviu cu fondatorii GROOVE ON si al proiectului LA ORIGINI.

La Origini este un amplu proiect de dezvoltare durabilă care înglobează cercetarea etnografică în teren şi Muzeul Viu de la Tecşeşti. În cadrul proiectului naţional La Origini, cei de la GROOVE ON călătoresc, din noiembrie 2014, cu un studio mobil prin Munţii Apuseni pentru culegerea şi înregistrarea cântecelor, tradiţiilor şi meşteşugurilor locale.

Un alt proiect marca GROOVE ON este Muzeul Viu de la Tecşesti, proiect care se va desfăşura pe o perioada de minim 5 ani în Munţii Apuseni, mai precis în satul Tecşesti de la poalele Pietrei Cetii, din judeţul Alba. Proiectul pentru dezvoltarea muzeului implică reproducerea ipotetică a unor locuinţe din perioada neolitică şi medievală, cât şi restaurarea locuinţelor de la începutul secolului XX din zona. Va fi un muzeu viu deoarece oamenii vor putea locui în gospodării şi vor avea acces la o istorie aplicată. Construcţiile au inceput în august 2014 odată cu Tabăra de (re)creaţie “7 zile în Poiana”.

HotWeek.ro a stat de vorba cu Joe şi Mari pentru a afla despre proiectele lor de cercetare etnografică şi despre incursiunea lor în cele mai izolate sate din Munţii Apuseni.

CITESTE AICI INTERVIUL INTEGRAL

Sursa: hotweek.ro

Citeste si despre: groove on, hotweek.ro, cercetare etnografica, tecsesti, muzeul viu de la tecsesti, marinela bota
Mondo News - Ultima ora:
Inchide