Imparatul Marii - Emperor of the Sea. Video

06.06.2011

 

Serialele coreene s-au dovedit o investitie buna pentru TVR, astfel ca modelul a fost preluat si de televiziunile comerciale. National TV a inceput de luni, 6 iunie, difuzarea serialului Imparatul Marii (Emperor of the Sea).

Regizat de Gang Byeok-Taek, productia are 51 de episoade si a fost difuzata de KBS 2 in anul 2004. o epopee coreeana ecranizata dupa romanul lui Choi In Ho.

Actiunea filmului este inspirata din romanul lui Choi In Ho si il are in prim-plan pe Jang Bogo, interpretat de Choi Soo Jong. Ecranizarea este mai mult decat o simpla prezentare a unei figuri istorice, bazandu-se pe viata unei personalitati istorice reale. Jang Bogo se ridica de la statutul de sclav la cel de comandant militar si, apoi, la cel de negustor de succes. Actiunea se petrece in timpul dinastiei Silla (787-846). 

Vezi si alte seriale coreene indragite:

Legendele palatului - Printul Jumong

Regatul Vantului

Legendele palatului - Kim Suro, regele de fier

Legendele palatului: Concubina regelui - Dong Yi

Jang Bogo este prins intr-o rivalitate puternica cu Madam Jami, o nobila din Silla, care vrea sa detina drepturile comerciale in Marea de Sud. 

Song Il Gook (cel care l-a interpretat magistral pe Jumong) este Yum Moon, prietenul lui Jang Bogo, care pe parcurs ii devine dusman. Iubirea pentru Jeong-hwa este unul dintre motivele care le aprinde rivalitatea.

Filmul Imparatul Marii a fost distins cu mai multe premii la KBS Drama Acting Awards 2005:

- Choi Soo Jong – Premiul de Excelenta pentru interpretare
- Soo Ae – Cea mai buna actrita
- Song Il Gook – Cel mai bun actor si cel mai popular actor
- Song Il Gook si Soo Ae – Cel mai bun cuplu.

Sursa: Ilinca Teodosiu

Citeste si despre: seriale coreene, song il gook, coreea, imparatul marii, emperor of the sea, actori coreeni, filme
Mondo News - Ultima ora:
Inchide