Logodna tiganeasca controversta la Ivesti, Galati! Mireasa are 8 ani, iar mirele doar 7

22.08.2011

 

Familiile a doi minori de etnie roma din localitatea galateana Ivesti le-au unit acestora destinele, duminica, intr-o festivitate derulata dupa vechile obiceiuri tiganesti. O parte din reprezentantii comunitatii rome din localitate se opune acestor asa zise casatorii.
 
O asociatie a romilor a depus plangeri la Politie si Directia pentru Protectia Copilului Galati pentru a stopa pe viitor astfel de evenimente. Reprezentantul asociatiei Alianta Romilor, Mihai Stanescu, sustine ca minorii nu sunt dezvoltati fizic si psihic pentru casatorie, dar sunt impinsi sa faca acest pas de catre parinti.
 
Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) spun ca, in urma verificarilor, nu s-a semnalat vreo infractiune. "Este o sarbatoare traditionala a rromilor prin care doua familii sarbatoresc ajungerea la o intelegere in ceea ce priveste casatoria viitoare a copiilor lor (in prezent minori), infaptuind astfel o asa zisa logodna. Pana in acest moment nu s-a sesizat comiterea vreunei infractiuni si nici nu exista elemente despre posibilitatea savarsirii vreunei infractiuni referitor la acest eveniment", s-a precizat intr-un comunicat al IPJ Galati.
 
A fost sesizata si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati, care a demarat o ancheta referitoare la acest eveniment. 

Sursa foto: Adevarul

Sursa: Adevarul

Citeste si despre: NUNTA, logodna, galati, nunta tiganeasca, ivesti, romi
Mondo News - Ultima ora:
Inchide