Nunta anului 2011 se pregateste cu mare fast la Palatul Buckingham

09.01.2011

Nunta anului 2011 se pregateste cu mare forfota in familia regala britanica.  Viitorii miri sunt printul William si Kate Middleton, iar britanicii asteapta cu sufletul la gura ziua cea mare in care cei doi logodnici isi vor uni destinele intr-o fastuoasa ceremonie care va face inconjurul lumii.

Casatoria religioasa a printului William cu Kate Middleton va fi oficiata in abatia Westminster din Londra de cel mai inalt prelat al bisericii anglicane, arhiepiscopul de Canterbury. Slujba religioasa va incepe la ora 11.00, iar frumoasa mireasa va sosi la biserica in masina.

Abia dupa
ceremonia religioasa cei doi tineri insuratei vor trece prin ritualul regal respectat de decenii de toti membrii familiei regale britanice. William si Kate vor strabate centrul Londrei in caleasca, la fel cum au facut-o, cu trei decenii in urma, parintii mirelui, printul Charles si lady Diana.

Kate Middleton a primit in dar de la printul William inelul de logodna al printesei Diana. Cei doi vor fi primiti, la palatul Buckingham, de regina Elisabeta, care va oferi o receptie in onoarea lor.

Potrivit etichetei, imediat dupa anuntarea logodnei printului Wiliam cu iubita sa Kate, Casa Regala a trimis felicitarile sale la Buckingham. Principesa Margareta a Romaniei si viitorul socru mare, printul Charles, sunt veri, au copilarit impreuna, dar asta nu aduce automat o invitatie la nunta.

De precizat ca la nunta regala britanica a fost invitat sa cante legendarul muzician britanic Paul McCartney. Atat printul William, cat si logodnica lui, Kate Middleton, considera ca piesele fostului component al trupei The Beatles "au o atractie universala.

Muzicianul in varsta de 68 de ani ar fi declarat, intr-un cerc de prieteni, ca a primit invitatia sa cante la nunta in urma cu cateva saptamani, subliniind totodata ca se simte privilegiat sa cante la nunta printului William. Totusi, familia regala nu a confirmat informatia pana acum.

Nunta printului William cu Kate Middleton este programata pentru data de 29 aprilie 2011 si va aduce economiei Marii Britanii peste 600 de milioane de lire sterline din vanzarea de suveniruri si cresterea industriei turismului.

Sursa foto: Reuters 

Sursa: Ilinca Teodosiu

Citeste si despre: nunti 2011, nunta 2011, nunta printul William, Kate Middleton, printul william
Mondo News - Ultima ora:
Inchide