Nunta in Suedia! Printesa Victoria se marita cu Daniel Westling

19.06.2010


Nunta Printesei Victoria a creat agitatie mare in "Venetia Nordului"! Capitala Suediei straluceste in galben si albastru, iar magazinele abunda de mii de suveniruri, timbre sau ciocolata cu chipul printesei mostenitoare Victoria si a viitorului ei mire, Daniel Westling, cel care i-a fost profesor de gimnastica.

Pregatirile pentru marele eveniment care se va desfasura sambata, la Stockholm, sunt pe ultima suta de metri. Nunta Printesei Victoria a Suediei cu Daniel Westling va fi prilej de intalnire pentru toate capetele incoronate ale Europei. Printre invitati se vor afla Regina Beatrix a Olandei si cei trei fii ai ei, familia regala a Norvegiei, regele Juan Carlos al Spaniei, printul mostenitor Naruhito al Japoniei, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, regele Albert al II-lea al Belgiei, precum si principesa Margareta si principele Radu.

Nunta poate fi considerata un eveniment de imagine pentru Suedia. Costurile ajung la 2 milioane de euro, iar jumatate din cheltuieli vor fi acoperite de rege. Cheltuielile cu securitatea, cu renovarea catedralei, precum si cu gazduirea jurnalistilor straini vor fi decontate de Guvern, adica din bani publici. CHiar si asa, suedezii nu au nimic impotriva.

Ceremonia nuptiala va avea loc la catedrala de la Stockholm, iar dupa slujba, alaiul de trasuri va traversa orasul, iar tinerii casatoriti vor merge cu barca pana la palat. Dupa ce Victoria (32 de ani), fiica cea mare a regelui Carl XVI Gustav, va spune "da", Daniel Westling (36 de ani) va deveni "Majestatea Sa regala printul Daniel", chiar daca la inceput nu a fost primit cu bratele deschise de familia regala.

Suedia este monarhie de mai bine de 1.000 de ani. Actuala dinastie a fost intemeiata in 1810, cand maresalul francez Jean Baptiste Bernadotte a fost ales rege de care Parlamentul suedez. Este cea mai veche dinastie care domneste in prezent in Europa.

Sursa foto: AP, Reuters

Sursa: Ilinca Teodosiu

Citeste si despre: nunta suedia, printesa victoria a suediei, Daniel Westling, mireasa printesa victoria, dinastie
Mondo News - Ultima ora:
Inchide