Nunta printului Albert de Monaco are loc astazi - Vezi aici programul

01.07.2011

 

Mult asteptata nunta a printului Albert cu prietena sa de mai multi ani, inotatoarea olimpica Charlotte Wittstock, are loc astazi la Monaco, in Palatul Renascentist italian din care dinastia Grimaldi domneste peste cei 1,98 km patrati ai principatului de sute de ani. Pe lista de 500 de invitati se afla numai oamenii cei mai bogati si mai influenti ai lumii.
 
Printul Albert de Monaco, 53 de ani si Charlene Wittstock, 33 de ani
 
Principatul Monaco este abia de doua ori mai mare decat parcul Herastrau din Bucuresti, dar tatal printului Albert, printul Rainier al III-lea, a reusit sa faca din el de doua ori un paradis. Nu doar unul al jocurilor de noroc, asa cum a fost multa vreme, ci si unul fiscal. Milionari si miliardari din toata lumea vin aici sa scape de taxele impovaratoare din statele lor si sa se bucure in lux si pace de averea lor uriasa, principatul oferindu-le nu doar o excelenta protectie fiscala, ci si una politieneasca la fel de mare. Camere de luat vederi sunt instalate peste tot in oras si o multime de politisti se asigura ca linistea cetatenilor si rezidentilor lor nu este tulburata cu nimic neplacut.

Citeste si: Albert de Monaco a avut mai multe relatii celebre. Afla aici cu cine!
 
Astazi insa, pentru cei care locuiesc in principat mai este un motiv de sarbatoare, si nu unul oarecare. Printul Albert se casatoreste in sfarsit, la 53 de ani, un mariaj pe care supusii sai asteapta de decenii sa-l aplaude, relansand speranta ca principatul va avea in sfarsit de la el un urmas legitim si direct, care sa asigure, conform legilor monegasce, succesiunea dinastiei Grimaldi la tron. Pana si tatal sau printul Rainier al III-lea isi pierduse speranta ca va vedea de la fiul sau un urmas legitim si direct si se vazuse nevoit sa schimbe Constitutia pentru a permite si altor membri ai familiei princiare accesul la tron.
 
Toate detaliile despre nunta regala
 
Acum insa printul Albert se casatoreste cu Charlotte Wittstock, cu 20 de ani mai tanara ca el, si cei mai bogati si influenti oameni ai lumii au fost chemati sa sarbatoreasca alaturi de ei fericitul eveniment. Casatoria civila are loc pe 1 iulie, la palat, in Sala Tronului, aceeasi in care in care in urma cu 55 de ani s-au casatorit si printul Rainier al III-lea si faimoasa printesa a ecranului, Grace Kelly, in prezenta a doar 100 de prieteni si membri ai familiei. Cea religioasa este programata pe 2 iulie, in curtea de marmura a palatului, sub privirile a 3.500 de invitati. Accesul in vechiul oras al Monaco-ului va fi limitat pe perioada ceremoniei, dar pentru cetatenii principatului au fost instalate ecrane uriase pe care acestia o pot urmari din afara palatului.    
 
Cel care a fost chemat sa le gateasca celor 500 de pe lista scurta de invitati este legendarul chef Alain Ducasse, care a reusit sa stranga nu mai putin de 19 stele Michelin cu restaurantele sale din toata lumea. Meniul este secret, dar jocul de artificii programat nu. si nici oceanele de cea mai scumpa sampanie, Perrier-Jouët, sau numele casei care a creat rochia miresei, Giorgio Armani. Printul Albert si Charlotte Wittstock au anuntat ca nu vor sa primeasca alte cadouri de nunta, in afara de donatii pentru fundatiile si asociatiile pe care le patroneaza.

Sursa: Realitatea TV

Citeste si despre: NUNTA, nunta regala, Albert de Monaco, Monaco, nunta Albert de Monaco
Mondo News - Ultima ora:
Inchide