Printul Albert de Monaco si Charlene Wittstock s-au logodit oficial

24.06.2010

Printul Albert de Monaco si fosta inotatoare olimpica Charlene Wittstock s-au logodit oficial, dupa o lunga serie de speculatii, anunta Realitatea TV, care citeaza BBC. Cei doi s-au cunoscut in anul 2000 la Olimpiada de la Sydney.

Data oficiala pentru casatoria dintre Printul Albert, 52 de ani, si olimpica Charlene Wittstock, o femeie cu 20 de ani mai tanara, nu a fost deocamdata anuntata. Potrivit unui purtator de cuvant al Palatului Regal, va exista un decalaj de cel putin sase luni intre data anuntului logodnei si cea a nuntii.

Printul Albert a venit pe  tronul Monaco-ului in 2005, la decesul tatalui sau, Printul Rainier al III-lea, si are doi copii, care nu pot mosteni tronul, fiind nascuti in afara unei casatorii legitime.

Printul Albert, a carui mama a fost starleta de cinema Grace Kelly, avea reputatia unui adevarat Don Juan si celibatar convins, pana la relatia cu Charlene. In 2002, din cauza atitudinii Printului si a sperantelor reduse ca acesta se va casatori intr-un final, Parlamentul a modificat constitutia principatului Monaco astfel incat dinastia Grimaldi, de care apartine Printul Albert, sa-si poata mentine continuitatea la tron si prin intermediul fiilor surorilor acestuia, potrivit Realitatea TV.

Aceasta va fi prima casatorie a unui print mostenitor in Principatul Monaco, dupa cea dintre Printul Rainier al III-lea si Grace Kelly,  care a avut loc in 1956.

 Sursa foto: AP, AFP

Sursa: Ilinca Teodosiu

Citeste si despre: Printul Albert de Monaco, Charlene Wittstock, nunta Monaco, Principatul Monaco, Grace Kelly, Palatul Regal
Mondo News - Ultima ora:
Inchide