Printul Albert s-a casatorit civil cu Charlene Wittstock

01.07.2011

 
Printul Albert de Monaco si logodnica lui, Charlene Wittstock, sunt deja casatoriti. Ei au spus DA in fata ofiterului starii civile la o ceremonie desfasurata la Palatul Regal, in prezenta a sute de invitati de seama. Charlene a devenit astfel principesa de Monaco, primind numele Charlene Grimaldi.
 
Ceremonia casatoriei civile a principelui Albert al II-lea cu logodnica sa, sud-africana Charlene Wittstock, a inceput vineri, in jurul orei 15.00 GMT (18.00, ora Romaniei), in Sala tronului din palatul princiar. Ofiterul starii civile Philippe Narmino, presedinte al consiliului de Stat, a prezidat ceremonia, in fata a circa 80 de persoane, apropiati ai cuplului si demnitari.
 
Charlene a devenit astfel "principesa de Monaco", primind numele Charlene Grimaldi. Dupa ceremonia de casatorie civila, ea si-a salutat supusii de la balconul palatului si s-a alaturat celor 6.000 de "supusi" monegasci, reuniti in piata centrala din fata palatului princiar.
 
Ceremonia de 65 de milioane de dolari, care va tine trei zile, este urmarita de intreaga lume, potrivit CBS News. De altfel, e posibil ca festivitatile sa depaseasca in grandoare nunta lui William cu Kate, spune presa mondena.
 
Vezi aici programul ceremoniei de sambata 

In Monaco este, clar, cel mai asteptat eveniment din 1965, cand mama lui Albert, actrita americana Grace Kelly s-a casatorit cu printul Rainer. Ceremonia a inceput de joi, 30 iunie, cu un concert sustinut de trupa Eagles, rezervat rezidentilor si transfrontalierilor.
 
Sambata va avea loc ceremonia religioasa, celebrata nu in catedrala unde s-au cununat printul Rainier si Grace Kelly - parintii lui Albert al II-lea -, ci in aer liber, in Curtea de onoare a palatului princiar.Slujba religioasa va fi transmisa pe ecrane uriase amplasate in tot orasul, iar la eveniment va participa soprana americana Renee Fleming si 4.300 de invitati.Mirii vor traversa apoi orasul, intr-un automobil hibrid Lexus decapotabil, pana la o capela unde mireasa isi va depune buchetul. Seara, dineul oficial va avea loc pe terasele din fata cazinoului din Monaco si va include preparate concepute de renumitul maestru bucatar Alain Ducasse. Dineul va fi urmat de un urias foc de artificii si de un bal.

Nici aceasta nunta nu a fost ocolita de scandal. Frumoasa viitoare printesa a ajuns pe prima pagina a tabloidelor, dupa ce au aparut zvonuri ca ar vrea sa renunte la nunta.

Sursa: Realitatea TV

Citeste si despre: NUNTA, Printul Albert de Monaco, Charlene Wittstock, nunta Monaco
Mondo News - Ultima ora:
Inchide