REZULTATE BAC 2016. Note si Rezultate la Bacalaureat, publicate de Ministerul Educatiei pe Edu.ro

12.07.2016

EDU REZULTATE BACALAUREAT, 12 IULIE 2016. HotWeek iti prezinta Live primele Rezultate la Bacalaureat, imediat ce vor fi afisate de Edu.ro. Primele note si rezultate la examenul national de Bacalaureat vor fi anuntate de Ministerul Educatiei marti, 12 iulie 2016, pana la ora 16.00. Detalii gasesti pe site-ul HotWeek.ro.
 

REZULTATE BACALAUREAT, 12 IULIE 2016. LIVE. Pe hotweek.ro veti afla rezultatele la BAC 2016. Absolventii de clasa a XII-a isi vor afla notele obtinute la examenul national de Bacalaureat, pana in ora 16:00, pe edu.ro.
 

REZULTATE BACALAUREAT 12 IULIE 2016. EDU.RO. CALENDAR AFISARE REZULTATE BACALAUREAT
- 12 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)- 12 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)- 13 – 15 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor- 16 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale

 

De precizat ca pentru examenul de Bacalaureat din 2017 se anunta modificari. Cel putin asa declara fostul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, care vroia examene mai usoare la BACALAUREAT, dar un alt mod de organizare. Daca Ministerul Educatiei va face modificarile anuntate in urma cu cateva sptamani de Adrian Curaj, atunci la examenul de BACALAUREAT din 2017 elevii vor avea parte de mai multe schimbari, examenul de BAC urmand sa fie bazat pe un set de teste deja cunoscute de elevi.

 

Sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit pentru un bacalaureat diferenţiat, însă îşi doreşte ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte, spunea ministrul Curaj.

 

BACALAUREAT 2016 – 2017. In opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă uşor de la şcoala profesională la liceu şi invers.

REZULTATELE LA BACALAUREAT 2016

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2016, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sa sustina toate probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; sa obtina media 6 cel putin, la probele scrise.

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire. Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.

CE SUBIECTE S-AU DAT LA BAC 2016

Subiectele primite de elevi la proba scrisa de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de Bacalaureat 2016: in cadrul profilului real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinte pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru „Madona” de Tudor Musatescu, transmite Mediafax.

BAC 2016. Despre Rezultatele la Bacalaureat si depunerea contestatiilor

La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator in viata tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume si viata dintr-un roman interbelic.

La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru „Citadela sfaramata” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii in dezvoltarea personala, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte.

La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat. Peste 137.000 de candidati sustin, in saptamana 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.

La profilul Uman, elevii care au dat examenul la Istorie au avut de facut, la subiectul III, un eseu despre Romania postbelica. La subiectul I, elevii au avut de raspuns la mai multe cerinte legate de unirea Moldovei cu Tara Romaneasca si relatiile cu celelalte puteri. 

 

Sursa: HotWeek

Citeste si despre: rezultate bac 2016, rezultate edu bacalaureat 2016, edu bac 2016, rezultate bac ministerul educatiei, licee bac 2016, note bac
Mondo News - Ultima ora:
Inchide