Saptamana Modei de la Berlin le-a purtat noroc creatorilor romani

21.01.2011

 

Dupa ce s-a remarcat, anul trecut, la festivalul filmului de la Berlin, Romania debuteaza, acum, in forta la Saptamana Internationala a Modei din capitala germana. Pentru prima data, sase creatori de moda romani au fost invitati, ieri, sa-si prezinte creatiile pe principala scena a evenimentului.

Seara romaneasca de la Saptamana Modei din Berlin a avut in program prezentarea colectiilor semnate de patru creatori. Alti doi artisti romani au creat accesoriile si incaltamintea modelelor care au venit, si ele, din tara noastra.

Irina Schrotter, cea mai cunoscuta din participanti, a creat o colectie speciala pentru evenimentul de la Berlin. "Cred ca stim sa fim impreuna, sa fim o echipa, si sa aratam pe pietele care conteaza ca Romania si-a facut treaba, designul romanesc si-a facut treaba si este la nivelul corect", spune ea.

Lucian Broscatean si-a denumit colectia "Gradina Inchisa". El a definit-o drept povestea unui personaj care evadeaza din mediul urban straniu al zilelor noastre si ajunge intr-o alta dimensiune.

Specialistii prezenti la Berlin au constatat ca romanii pot acoperi intregul spectru al modei contemporane, de la fascinante rochii de seara pana la stiluri urbane si de avangarda. Colectia Alinei Botea s-a distins, si ea, prin originalitate si spirit tineresc.

La seara romaneasca de la Berlin au mai luat parte stilistele Andreea Musat, Angela Vasiliu si Mihaela Glavan. Publicul a confirmat, prin aplauzele sale, primul succes al Romaniei pe scena Saptamanii Modei de la Berlin.

Sursa foto: fashion-week-berlin.com - Sursa video: Antena 1

 

Sursa: Antena 1

Citeste si despre: mondobridal, creatii 2011, moda 2011, Berlin Fashion Week, saptamana modei berlin, colectii de moda 2011, creatori romani de moda
Mondo News - Ultima ora:
Inchide